LA CERDANYA

Es tracta d’una vall única al Pirineu per la seva amplitud, rodejada de muntanyes molt altes i una peculiar orientació est – oest. Aquest fet marca que el clima de la Cerdanya sigui molt diferent al que seria esperable en un entorn d’alta muntanya.

Les muntanyes que l’envolten fan de barrera per els vents, retenint els núvols. Això provoca que la Cerdanya esdevingui una de les zones amb més hores de sol d’Europa, al voltant de les 3000 hores anuals. Aquesta es l’explicació a les moltes instal·lacions d’energia solar que podeu trobar a la Cerdanya.

A l’estiu però es produeixen nombroses tronades de tarda, generalment amb xàfecs intensos però curts. La conseqüència es la intensa verdor que caracteritza a la comarca en una època en que la resta del territori està engroguit i sec.

A la tardor i la primavera s’alternen dies de sol amb dies de pluja i fins i tot a l’hivern predominen els dies dominats per el sol. Gràcies a això es tan extraordinari practicar l’esquí a les moltes pistes que hi podem trobar tan d’esquí alpí com nòrdic. No hi ha gaires llocs on es pugui gaudir de la neu amb tan de sol i bonança.

Les poblacions de la Cerdanya estan situades a una alçada entre els 900 i els 1200 metres aproximadament. Aquesta alçada es ideal per a la practica de l’esport i per a l’entrenament dels esportistes d’alt nivell. Des de fa mes d’un segle que la Cerdanya s’ha convertit en lloc de cura i recuperació per a persones amb problemes respiratoris.

L’amplitud de la vall que es molt planera en la seva part central, però que està rodejada de muntanyes que s’acosten als 3000m. d’altitud, fa que es puguin trobar passejos i excursions per a tota mena de persones i capacitats, a peu o en bicicleta.

La Cerdanya es un entorn ideal per als aficionats als cavalls. Hi ha múltiples instal·lacions i possibilitats de sortides al camp. I els golfistes tenen també fins a 5 camps de golf dins d’aquest entorn.

Activitats esportives

GOLF

A 10 – 30 minuts en cotxe es troben 5 camps de golf. Tots a més de 1000 metres d’altitud i amb vistes espectaculars.

Real club de Golf Cerdanya

Club de Golf Sant Marc

Fontanals Golf

Golf de Font-Romeu

Golf Soldeu

HIPICA

ESPORTS D'AVENTURA

Adrenalina al màxim per als mes agosarats o també per practicar de forma més tranquil·la i en família. A prop hi ha diverses empreses que organitzen activitats.

Pregunta’ns i t’informarem!

Les principals activitats que es fan a la zona

Parc de tirolines, barranquisme en aigües termals, barranquisme, rafting, tobogans gegants, vies ferrates, escalada, senderisme, espeleologia, trecking, bicicleta, quads, trineus i raquetes de neu, etc.

ESQUÍ

L’Auberge Catalane està al bell mig de la Cerdanya amb accés fàcil i proper a totes les pistes d’esquí de la comarca, i no gaire lluny de les d’Andorra.

 

ESQUÍ ALPÍ
ESQUÍ NÒRDIC

Per relaxar-te

I si el que busques es relaxar-te o fer un turisme mes tranquil, també hi ha activitats a fer

Aigües termals

Es poc probable que pugui trobar-se una millor oportunitat de relaxar-nos en entorns tant espectaculars i amb instal·lacions que respiren història des de l’imperi romà fins avui.

Banys Romans de Dorres
Bains Chauds de Llo

El tren groc

Deliciós tren de via estreta que viatja des de Latour de Carol fins a Vilafranca de Conflent.

Et condueix per paisatges extraordinaris i per poblacions encisadores com Mont Lluis o la mateixa Vilafranca de Conflent.

Més informació a la pàgina SNCF